LIVSSTIL

Råd vid köp av spabad

av LEVANDE HEM

Råd vid köp av spabad

Vilket bättre sätt finns det att njuta av kvällarna året runt än med 38 grader varmt vatten i ditt spabad? Att köpa ett spa är en investering för din och familjens välbefinnande och det blir en naturlig mötesplats där man kan varva ner och bara slappna av.

I Levande Hems premiumsortiment av spabad finns Black Edition by Neptun. Dessa spa är bland annat utrustade med cirkulationspump, ett av världens bästa styrsystem, jets av rostfritt stål och LED-belysning ovan vattenlinjen (så kallade borderlights) som standard. Med sin unika isolering som är helt anpassad för vårt nordiska klimat får man också en lägre driftskostnad än många andra spabad på marknaden.

Men vad ska man tänka på när man ska köpa ett Black Edition spa? Vi frågade experterna på Svenska Neptun om några av de grundläggande sakerna.

Vad ska man tänka på vad det gäller placering och underlag?
Ofta placeras spabad på ett trädäck, en gjuten platta eller på en stenlagd uteplats. Oavsett vilket underlag som väljs skall man alltid beräkna en totalvikt på 500 kg/m2.

Vad är ungefärlig driftskostnad?
Driftkostnaden hamnar ofta runt 300 kr/mån, baserat på kontinuerlig drift med 38°C varmt vatten året runt samt 2-3 badtillfällen i snitt per vecka.

Ska man tänka på något särskilt angående installationen?
Till våra spa krävs 3-fas anslutning och påfyllning av vatten sker med hjälp av slang. Tömning av vatten sker enklast och snabbast med hjälp av en dränkbar pump.

Finns det något annat som är bra att tänka på när man ska välja spabad?
Jämför gärna tomvikten i kg mellan olika fabrikat. Ett tyngre spa borgar oftast för en gedigen och kraftig konstruktion samt en bra isolering.

Kolla in modell Utö som är flaggskeppet i Black Edition